Samenwerken?

Nieuwe makers ontdekken, gerenommeerde kunstenaars uitvragen. Dagelijks verzamelen we én vertellen we achtergrondverhalen. We werken veel samen met culturele instellingen en bieden hen vernieuwde online marketing content in de vorm van (cultuur) vlogs en weten voor hen een jonger publiek (20 tot 40 jaar) te bereiken. Zo werken we o.a. voor musea, theaters, festivals, fondsen en overheden.

Samen met deze instellingen streven we naar een gemeenschappelijk doel: meer  (jonge) mensen in contact brengen met én enthousiasmeren voor cultuur. In een campagne bepalen we samen met de opdrachtgever de beste strategie om deze doelgroep te benaderen. Een succesvolle campagne, die maken we samen.

Onze volgers

Het grootste deel van onze volgers is tussen de 20 en 40 jaar oud. Wij bereiken cultuurliefhebbers, maar ook mensen die hier minder in thuis zijn. Door de laagdrempelige manier waarop wij communiceren, het gebruik van het toegankelijke medium video en door de promotie op social media kanalen overtuigen en inspireren wij een nieuw en jong(er) publiek.

De kanalen

Deze doelgroep, die bereiken we via onze Youtube, Facebook en Instagram kanalen. Oh, en laten we onze tweewekelijkse nieuwbrief. niet vergeten! Elk kanaal heeft natuurlijk zijn eigen specificaties,  specialiteiten en doelgroep waar we met onze content en publicatieschema op inspelen.

Centraal in deze mix staat ons Youtube kanaal. Daar vind je elke vrijdag een nieuwe cultuurvlog. Maar eigenlijk veel vaker. Per kanaal (en samen met de opdrachtgever) stemmen we af welke content we vervolgens inzetten om de juiste doelgroep te bereiken. Het eindresultaat? Per vlog bereiken we gemiddeld 17.500 mensen, uiteraard een relevante doelgroep.

Wat wij doen

Cultuurvlog

Dit is ons hoofdproduct, maar dat had je vast al door. Een typische cultuurvlog is 10 minuten waarin de kijker meeleeft met de vlogger en op een aansprekende manier meer te weten komt over jouw organisatie of event. We presenteren allerlei onderwerpen, denk hierbij aan diepte interviews met conservatoren, atelierbezoek met kunstenaars, ‘behind the scenes’ bij concerten, verslagen van festivals en video portretten van bijzondere personen. We bepalen samen met de opdrachtgever de inhoud en insteek van de vlog. 

Vlog workshop

Er bestaan veel vooroordelen over vloggen: dat het oppervlakkig is, dat het makkelijk (maar ook heel moeilijk!) is, dat het stom of vervelend is. Maar ondanks deze vooroordelen hebben veel mensen (stiekem) een fascinatie voor vloggen en vloggers en daarom vinden wij het extra leuk om onze kennis te delen met anderen. Tijdens de vlog workshop geven wij handige tips om zelf aan de slag te gaan met vloggen, ideeën voor content en tips voor hoe je een eigen kanaal opbouwt.

Take-over

De naam zegt het al: wij nemen jouw kanalen over! Een ‘take-over’ is een perfecte manier om een evenement onder de aandacht te brengen van jouw doelgroep zonder dat het jou tijd kost. Of zonder dat je klinkt als de marketingafdeling van WC-eend! We zijn de gehele dag aanwezig bij het event en filmen, editen en publiceren de content gelijk op locatie. We nemen je zo werk uit handen én creëren extra content die je kunt gebruiken na afloop van het event. 

Langdurige samenwerking/vlogserie

We zijn altijd op zoek naar een duurzame samenwerking. Met een aantal instellingen zijn wij een langdurige samenwerking aangegaan waarin wij samen een vlogserie bedenken en maken. Dit biedt de mogelijkheid om een proces, een uitgebreid evenement of gewoonweg verschillende facetten van een onderwerp in kaart te brengen. We verbinden onze naam voor een paar maanden aan de instelling. Deze samenwerkingen vinden wij fantastisch, maar het moet wel echt een goede match zijn. Het onderwerp moet bij ons en onze volgers passen en andersom. Het effect van deze campagnes is enorm. Bekijk het portfolio voor voorbeelden en een indicatie van het bereik.    

(Live) vlog / Social Media Marathon

Tijdens een social media marathon bezoeken wij jouw event en doen daarvan verslag op onze diverse social media kanalen. We produceren in zo’n kort mogelijke tijd zoveel mogelijk content. We doen live verslag via Instagram- en Facebook stories, we maken een fotoverslag voor op Facebook en maken een korte (live) vlog voor op Facebook. Alles staat gelijk online, dus ideaal voor kortlopende events.  

Social boost

Met een social boost geven we met zo veel mogelijk middelen en kanalen een boost aan jouw event. We kondigen het aan op onze kanalen, geven het een plekje in onze cultuurtips of maken de keuze voor onze doelgroep wat makkelijker door onze favorieten artiesten (bijvoorbeeld tijdens een meerdaags festival) te introduceren. Dit kan dus ook zijn ruim voordat het event begint.

Meer informatie

Contact

My Daily Shot of Culture
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam
info@mydailyshotofculture.com
(+31) 06 49 21 74 96