Cultuurvlogs

Vanavond over de rode loper, morgen op stap met een kunstkenner, maar zo duiken we eerst nog even de coulissen in. Het beste van de cultuurwereld, geselecteerd door ons voor jou. Van kunst tot muziek, theater, geschiedenis of festival; wij vloggen over cultuur in heel Nederland en kunnen hier geen genoeg van krijgen. In onze wekelijkse vlogs en dagelijkse content op social geven wij cultuurtips. We posten elke vrijdag een culuurvlog. maar eigenlijk veel vaker.

Een paar voorbeelden

Vlog - zo was de Rotterdamse gabber scène in de jaren '90

Op stap met de godfather der gabbers van het Rotterdam Terror Corps. Jip deed het, oké, oké, ze gingen niet echt hakken. Maar Jip legt samen met hardcore legende George Ruseler (één van de grondleggers van hardcore in NL en oprichter Rotterdam Terror Corps) de route af die je vroeger liep op weg naar een hardcore feest in Rotterdam. En dat levert vette verhalen op!!

Vlog - schatgraven in depot Beeld & Geluid

Jip staat deze week in het mediapark in Hillywood! Wat is daar te vinden? Het ‘Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid’ natuurlijk! Ook wel beter bekend als het mediageheugen van Nederland: van film, televisie tot radio, pers & (tegenwoordig) social media. Maar daar liggen ook nog veel meer bijzondere attributen zoals de oude decors van je favoriete televisieprogramma of behind the scenes foto’s.

Conservator Jop Euwijk neemt ons mee het depot in en vol enthousiasme betreedt Jip deze ‘schatkamer’. Daar komt ze alles te weten over haar guilty pleasures van Lingo, tot het Eurovisie Songfestival, Sesamstraat of (de doodenge) Karbonkel…

 

Vlog - Krijg de feministische terror!

Feministisch terrorisme, zo laat die term maar even op je inwerken! Jip bezoekt de voorstelling ‘PERMANENT DESTRUCTION – the HM concert’ van Theater Utrecht. Dit is een -bijzonder- werk van de performer Naomi Velissariou.. en weet de tongen van de bezoekers los te krijgen.

 

Meer informatie

Contact

My Daily Shot of Culture
Overhoeksplein 2
1031 KS Amsterdam
info@mydailyshotofculture.com
(+31) 06 49 21 74 96