shot of culture

Wij zijn verslaafd aan cultuur, jij vast ook.

Iedere dag springen we uit ons bed om meer mensen (lees: jongeren) te enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Dit kan zijn via vlogs, (Instagram) stories, reels, foto’s of een live videoverslag. You name it. Of het nu gaat over kunst, muziek, theater, geschiedenis of een festival; wij vloggen over cultuur in heel Nederland en kunnen hier geen genoeg van krijgen. In onze wekelijkse vlogs en dagelijkse content op social geven wij cultuurtips. Tijdens onze zoektocht naar cultuur, komen wij heel wat tofs tegen. Daarom selecteren wij hieruit voor jou het beste wat de cultuurwereld je te bieden heeft.

Je kent ons misschien nog als thuismuseum.nl of my daily shot of culture. We hebben deze krachten gebundeld en gaan verder als shot of culture.

Waar het begon

Shot of culture is in 2016 officieel opgericht door Jip Heijmerink, maar de ontdekkingstocht die leidde tot het ontstaan van dit platform, begon in 2014. Nadat Jip in dat jaar de master Museumstudies aan de UvA afgerond had, begon zij haar eerste baan als communicatiemedewerker bij De Hermitage en Nieuwe Kerk.

Daar ontdekte zij dat deze musea (en met hen nog veel meer culturele instellingen) het vaak lastig vinden om jonge cultuurliefhebbers te bereiken en aan zich te binden. Daarnaast dompelde zij zich onder in de Amsterdamse “underground” kunstscène van kleine makers en jonge kunstenaars en ontdekte zo dat deze groep een platform miste waar zij zichzelf online op konden promoten. Daar moest verandering in komen..

Waarom we doen wat we doen

Dit vormde de basis voor shot of culture. Oftewel, twee behoeftes kwamen samen: een platform voor nieuwe makers en jonge cultuurliefhebbers (die vaak overlappen) én voor culturele instellingen die een jonge doelgroep willen bereiken.  

Sinds 2014 is het platform doorgegroeid naar een team van cultuurvloggers, schrijvers, podcast & filmmakers en zelfs kunsthistorici met als gezamenlijk doel: cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Tijd voor een introductierondje:

Meet the shots!

Op kantoor

Jip Heijmerink

Jip Heijmerink

Founder & vlogger

Jip is de oprichter en eigenaar van shot of culture en vlogt erop los. Haar passie voor cultuur begon al op jonge leeftijd toen zij met haar ouders twee jaar rond de Atlantische Oceaan zeilde. Jip is heel erg nieuwsgierig en houdt van vertellen. Het maken van vlogs is dus een heel goede manier om deze twee eigenschappen ongegeneerd ten toon te spreiden. Jip ontdekt graag nieuwe werelden, niet alleen door te reizen, maar ook in boeken. Daarnaast is ze bezig met het aanleggen van een eigen kunstverzameling. Het eerste echte kunstwerk van die verzameling vertegenwoordigt ook meteen één van haar meest favoriete kunstvormen: Aboriginal Art.

Thomas de Boer

Video editor

Meet Thomas, onze video editor. Hij knipt en plakt de vlogs bij elkaar om jou met een knipoog de interessantste verhalen te brengen. Z’n expertise in film en motion design neemt hij mee om naast vlogs af en toe animaties te maken en bij te dragen aan hoe we de visuele content naar het volgende niveau kunnen tillen. Naast SoC werkt hij als freelance filmmaker en kom je hem vast tegen in het museum, een obscure dansvloer of spot je hem rennend in het park. Verder houdt hij van makers die een stootje durven te geven of op een onconventionele manier communiceren. Hij is liefhebber van filmmaker Renzo Martens en kunstcritici duo KIRAC en films als Under the Skin en A Ghost Story.

Joline van Duin

Marketing manager

Joline is onze girl achter de schermen, de computerschermen welteverstaan. Als onze marketing & communications manager (klinkt toch veel cooler in het Engels?) houdt zij als een soort allesziende wizkid alles onder controle vanuit onze IT room die we ook wel ons shot of culture headquarter noemen. Je maakt haar blij met toneelstukken op bijzondere plekken, dansvoorstellingen in de supermarkt en woordgrapjes. 

liselot van der Klift my daily shot of culture

Femke De Graaf

Marketeer & projectleider

Vanuit de shot of culture headquarters houdt Femke als all round marketeer en projectleider het overzicht over de lopende projecten. A.k.a. zij zorgt ervoor dat alle content op het juiste moment, op de juiste manier, op de juiste plek online verschijnt zodat je never ever ever iets van shot of culture mist. Met een liefde voor theater vind je haar in het weekend regelmatig bij een niet-in-hokjes-te-plaatsen performance die je wereldbeeld doet kantelen. Óf vind je haar struinend langs de vele kringloopwinkels die Rotterdam rijk is op zoek naar mid-century design. Ze is fan van het Rotterdamse muziek & performance collectief Club Gewalt, bekijkt de wereld het liefst door het kleurenpalet van Wes Anderson en verdwaalt regelmatig in spontane avonturen.

liselot van der Klift my daily shot of culture

Sem Horneman

Content creator

Sem is onze content creator. En dan met name het beeldende werk is waar zij in uitblinkt. Bewegend, getekend of grafisch beeld: Sem fixt het voor je. In haar vrije tijd maakt ze filmpjes over haar craft avonturen, doet ze edelsmeden, houdt ze van (geïmproviseerde) culinaire hoogstandjes en gaat ze graag op ontdekking in the concrete jungle. Daarnaast laat ze zich graag onderdompelen in andere werelden (film, muziek, expo’s, you name it). Ze is geregeld in een museum te vinden om inspiratie op te doen voor haar illustraties. Met haar gestructureerde creatieve chaos zoekt ze naar juiste en efficiënte manieren voor verandering. Haar craft motto is “more is more” en Sparkle hier en daar in het leven is een must.  

Jelle Brouwer

Jelle Brouwer

Content creator & vlogger 

Het vlogt en het maakt grapjes. Jelle. In het nachtelijke leven zet hij voorzichtige stapjes als comedian en zijn liefde voor taal zet hij bij ons in als tekstschrijver, hier en daar een gebbetje kan natuurlijk geen kwaad! Hij heeft een nuchtere kijk op kunst maar is des te meer onder de indruk van vakmanschap! Een van zijn favoriete werken is dan ook ‘Struggle’ van Stanislaw Szukalski. Hoeft er even niet gewerkt of gekunsteld te worden dan is Jelle het liefst te vinden op het water, niets zo ontspannend als lekker sil’n!

Vloggers

Vloggers

Lieke van den Boogaard

Vlogger & blogger

Lieke vlogt en schrijft voor shot of culture. Met een pen of camera in de aanslag bezoekt ze voorstellingen, festivals en tentoonstellingen en interviewt ze makers, bedenkers en artiesten. Lieke is opgegroeid in een klein Brabants dorp en geniet nu van het culturele aanbod in de grote steden. Je kunt haar dan ook overal neerzetten, van onder tot boven de rivieren en alles daar tussenin. Zou wel eens op stap willen met: Merol, Tim den Besten en Herman Finkers.

Smita James

Vlogger & blogger

Met poetry als haar super power flowt Smita James vloeiend van papier naar het podium. Deze autodidactische schrijver en artiest beweegt zich graag over paden waar kunst leidend is. Naast het creëren van werelden met spoken word ontwikkelt ze als social designer kunsteducatieplannen en trainingen met Zeikerds van de Klas. Samen met Jennifer neemt deze leergierige steenbok jullie mee op inspiratietochten in musea. James is niet zo van het idoliseren omdat ze van mening is dat kunst betrekking heeft op je mood én op dit moment springt haar hartje extra op door de werken van Richard Kofi.

Jennifer Muntslag

Vlogger & MC

Jennifer is naar eigen zeggen een professioneel kletskous. Als moderator is ze op vele podia en creatieve hotspots te vinden; van jongeren debatten tot knallen als “the Naked MC” tijdens het festivalseizoen. Voor my daily shot of culture kun je erop rekenen dat ze haar enthousiasme voor kunst deelt met de kijkers. Dit doet ze samen met collega en haar goede vriendin Smita James aka SJ Poet. Funfact: haar eerste gekochte kunstwerk komt uit de serie Soft porn van Jennifer Skupin. Precies toen ze het ein-de-lijk wilde ophangen kwam ze erachter dat het was opgegeten door muizen. Aiii.

Daimy Comijs

Onderzoeker

Daimy is één van onze onderzoekers. Ze verkent, schrijft en snuift veel cultuur voor ons op. Daarnaast zit ze in de laatste fase van de studie Nederlandse taal en cultuur aan de UvA. Daimy heeft van jongs af aan al een passie voor schrijven en het vertellen van verhalen. Ze is ook nog eens een echte cultuurliefhebber; ze gaat het liefst elk weekend naar de film, gaat graag op bezoek bij het werk van Dali en zeventiende-eeuwse meesters en is al zeven jaar een trouw bezoeker van festivals zoals Rock Werchter, Lowlands en het jongere ‘zusje’ Down the rabbit hole.

 

Bloggers

Podcast – Uit de coulissen

Veerle Corstens

Podcastmaker

Veerle is de podcastmaker van shot of culture. Deze cultuurjournalist en audiofiel vrolijkt zelf ook graag fietstochtjes, keukensessies of opruimaanvallen op met een mooi verhaal op haar oren. En die podcast over theater moest er dan ook komen. Zodat iedereen lekker kan luisteren naar de vele mooie verhalen die regisseurs, acteurs, dansers en technici te vertellen hebben. Als Veerle niet naar een mooie voorstelling van het NDT of de Warme Winkel is, staat ze graag op de schaats. Zodra er ijs ligt neemt deze freelancer al haar vrije dagen op. 

Podcast – Uit de coulissen

Onze huisstijl

 

Ons logo en huisstijl is ontworpen door Iwan Kempe van ontwerpbureau Co pilots. In deze vlog de onthulling van de huisstijl en een kort interview met Iwan.

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@shotofculture.nl
(+31) 06 49 21 74 96