Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Icons, meer dan 100 portretten van de National Portrait Gallery van Londen waren te zien in het Fries Museum in Leeuwarden! Amazing! But wait.. There’s more… In de tentoonstelling werd ook een nieuw werk gepresenteerd. Een kunstwerk van Natasja Kensmil, gemaakt in opdracht van het Fries Museum.

 De aanleiding hiervoor was een groepsportret uit de eigen collectie waarop vier machtige graven staan afgebeeld. Naam en toenaam vermeld, in tegenstelling tot de drie naamloze bedienden die óók op het schilderij te zien zijn. Met name de zwarte page in het midden van het schilderij valt op. Prachtig gekleed, maar anoniem.

Deze video is er een in de serie voor Musea Bekennen Kleur. Dit is het platform waarop Nederlandse musea samenwerken aan diversiteit en inclusie en om te verankeren in hun DNA. Het Teylers Museum doet mee, check wie nog meer: https://museabekennenkleur.nl/

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@mydailyshotofculture.com
(+31) 06 49 21 74 96