Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

De meest kleurrijke vogel prints, een opgezette flamingo en het vogelboek der boeken ‘Birds of America’ van onderzoeker en kunstenaar John James Audubon. De kleuren knallen door je pupillen in de tentoonstelling Vogelpracht in het Teylers Museum in Haarlem! Maar dat waanzinnige boek, heeft Audubon dat nu helemaal alleen gemaakt? Enkel zijn naam staat immers op de kaft…

Het verleden van Audubon blijkt alles behalve smetteloos. Niet alleen maakte hij zijn boek niet in zijn eentje, hij werkte met tot slaaf gemaakten. Hoe geeft het Teylers Museum dit deel van het verhaal een plaats in de expositie? Smita en Jennifer spreken met conservator Trienke van der Spek!

Deze video is er een in de serie voor Musea Bekennen Kleur. Dit is het platform waarop Nederlandse musea samenwerken aan diversiteit en inclusie en om te verankeren in hun DNA. Het Teylers Museum doet mee, check wie nog meer: https://museabekennenkleur.nl/

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@mydailyshotofculture.com
(+31) 06 49 21 74 96