Hé Stoertje! Ja jij! Wat maakt jou nu zo stoer?

Wie heeft er niet de behoefte om stoer gevonden te worden? Durf het maar te zeggen! Maar wanneer ben je nu echt helemaal het mannetje? Of is mannelijk koppelen aan stoer een beetje achterhaald? En wat is dan wel stoer?

In Museum de Voorde in Zoetermeer duik je er helemaal in. Jelle ging langs bij de tentoonstelling ‘Stoer: Spierballen, Stiletto’s en Superhelden’. Want wat we stoer vinden en welke keuzes we maken is bijna elke dag weer anders. Wist je bijvoorbeeld dat de kleur blauw voor jongetjes en roze voor meisjes uit de jaren 50 stamt? En ook dát is alweer gedateerd…

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

CODA Apeldoorn: Wat maakt een sieraad?

CODA Apeldoorn: Wat maakt een sieraad?

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@mydailyshotofculture.com
(+31) 06 49 21 74 96