PODCAST: T-shirtje van de Mariafanclub – met Jacobien Elffers over MARIA MARIA MARIA

10 augustus 2021

Heeft Maria echt ooit bestaan? Hoe is het om seks te hebben met God? Doe ik het goed in dit leven? Dit zijn vragen waar Jacobien Elffers, die in de voorstelling MARIA MARIA MARIA van de Veenfabriek speelt, zich met Veerle Corstens over buigt. Ze komen tot de conclusie dat een Mariafanclubje met een bijbehorend t-shirt best een goed idee zou zijn.

Ze praten ook over hoe het is om moeder te zijn en of het nou juist wel of niet feministisch het is dat Maria haast heiliger lijkt dan welke god dan ook. Maar andere belangrijke vraag: zou deze prachtige heilige op Oerol ook gewoon in een blauwe wegwerp poncho lopen, net zoals wij?

Ook hebben Bien en Veerle het over wonderen die de muzikanten uit de voorstelling hebben meegemaakt. En wonderen, die kan iedereen wel gebruiken.

De voorstelling MARIA MARIA MARIA speelt vanaf eind augustus op diverse bijzondere locaties in Nederland, waaronder – heel toepasselijk – in een kerk! ⛪⁠

Kijk voor de speellijst hier.

Uit de coulissen is de theaterpodcast van my daily shot of culture. Elke aflevering spreekt Veerle Corstens een regisseur, acteur, danser of technicus. Haar gast schrijft een brief aan een personage uit de voorstelling waar hij of zij aan werkt. Passages uit die brief geven genoeg stof voor een bijzonder gesprek over onderwerpen die de voorstellingraken. Perfect om te luisteren op weg naar de voorstelling of juist er na om nog even verder door te denken over wat je zojuist gezien hebt.

Dit vind je vast ook interessant
Wat staat ons te wachten in 2022?

Wat staat ons te wachten in 2022?

December, lichtpuntjes in donkere tijden.

December, lichtpuntjes in donkere tijden.

Deze november wordt er één to remember, cultuurtiptijd!

Deze november wordt er één to remember, cultuurtiptijd!