Musea Bekennen Kleur: Breek je beeld van Vincent van Gogh!

Van Gogh, een Brabander geboren in 1853, en de Beeldbrekers, Amsterdamse jongeren van nu met een biculturele achtergrond. Wat hebben ze met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht misschien weinig, maar wat in eerste instantie niet op elkaar lijkt kan in de kern toch heel dicht bij elkaar komen.

De Beeldbrekers werken zowel binnen als buiten de muren van het Van Gogh Museum mee aan de inclusiviteit van het museum en voor deze expositie mochten ze bij zichzelf te raden gaan. In welke elementen van het leven van Vincent kunnen zij zich herkennen? Het resultaat is de expositie ‘Grillige groei’, want zowel in het leven van Vincent als in dat van de Beeldbrekers moeten soms twee stapjes achteruit gezet worden voordat er eentje vóóruit kan.

Jip en Jermaine wilden dat wel eens zien, en pakten gelijk de expositie ‘Ongekend’ mee. ‘Ongekend’ is een tentoonstelling met nieuw aangekochte werken van de afgelopen tien jaar. Gecureerd door tien Amsterdammers en aangevuld met hun persoonlijke verhalen!

Deze video is er een in de serie voor Musea Bekennen Kleur. Dit is het platform waarop Nederlandse musea samenwerken aan diversiteit en inclusie en om te verankeren in hun DNA. Het Van Gogh Museum doet mee, check wie nog meer: https://museabekennenkleur.nl/

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

CODA Apeldoorn: Wat maakt een sieraad?

CODA Apeldoorn: Wat maakt een sieraad?

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@shotofculture.nl
(+31) 06 49 21 74 96