Musea Bekennen Kleur: guess who coming to diner too: your girls!

Waarom nu pas?? Terechte vraag, Jermaine! Het Frans Hals Museum locatie Hal staat in het teken van vrouwen. Met de tentoonstelling ‘Who is she? Portretten vertellen’ stellen ze het gebrek aan vrouwen in de kunst aan de kaak. Zo geeft kunstenaar Patricia Kaersenhout met haar werk ‘Guess Who’s Coming to Dinner Too?’ – het middelpunt van de tentoonstelling – vrouwen van kleur wiens levens en daden in de geschiedenisboeken onderbelicht bleven een plek aan tafel. En laten we eerlijk wezen, dat is broodnodig. Want poh, wat weten we weinig over de vrouwen in de kunst, maar ook van de vrouwen die wél zichtbaar zijn op de kunstwerken, soms weten we niet eens hun naam.

Musea Bekennen Kleur is het platform waarop Nederlandse musea samenwerken aan diversiteit en inclusie en om te verankeren in hun DNA. Het Frans Hals Museum doet mee, check wie nog meer: https://museabekennenkleur.nl/

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

CODA Apeldoorn: Wat maakt een sieraad?

CODA Apeldoorn: Wat maakt een sieraad?

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@shotofculture.nl
(+31) 06 49 21 74 96