Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Het Oosterpark in Amsterdam dè plek waar op 1 juli Keti Koti wordt herdacht en gevierd tijdens het Keti Koti Festival. Dit doen we met plengoffers, bloemenkransen en speeches rondom het officiële Slavernijmonument. Maar helaas dit jaar zonder publiek, want Corona. Smita en Jennifer staan -ter ere van Keti Koti 2020- alvast in het Oosterpark. Daar gaan ze in gesprek met Wintigeestelijke Marian Markelo , de Arubaanse dansdocent & choreograaf Layzmina Emerencia , Jacqueline Muntslag (dat klopt, de moeder van), rapper & acteur Bruno Prent en initiatiefnemer van Afro-Nederlandse studies Zawdie Sandvliet. Hoe herdenken en vieren zij ons gedeelde verleden en wat is hun visie op hoe we nog meer kunnen samenkomen? Zoek het op! Check www.ninsee.nl en www.ketikotiamsterdam.nl voor meer informatie over wat je onthouden wordt in de geschiedenisles (want ja, het is nog steeds slechts 1 blz. in dat geschiedenisboek).

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@shotofculture.nl
(+31) 06 49 21 74 96