Keti Koti #2: Vandaag herdenken èn vieren we ons gedeeld verleden

Keti Koti! Sranangtongo voor verbroken ketenen. Vandaag is de dag waarop we stilstaan bij de officiële afschaffing van slavernij in de Nederlandse Koloniën. Het Oosterpark in Amsterdam is sinds 2002 dè plek rondom het Slavernijmonument waar we herdenken en vieren. Vanwege corona vindt dit jaar, helaas zonder publiek, alleen de herdenking in het park plaats. Wel kan je hier de dag digitaal vieren! Ter ere van Keti Koti 2020 gingen Smita en Jennifer in gesprek met Wintigeestelijke Marian Markelo, de Arubaanse dansdocent & choreograaf Layzmina Emerencia, Jacqueline Muntslag (dat klopt, de moeder van), rapper & acteur Bruno Prent en initiatiefnemer van Afro-Nederlandse studies Zawdie Sandvliet om de toekomst van ons gezamenlijk verleden te bespreken. Welke verhalen moeten er worden verteld, hoe en door wie? Deze dag is nog geen officiële nationale herdenkingsdag, maar wel een dag waarop we stil staan bij ons gedeelde verleden. Wil je je verder verdiepen? Check dan www.ninsee.nl of www.ketikotiamsterdam.nl voor meer informatie. Wan switi Manspasi dei (een fijne onafhankelijkheidsdag)!

Dit vind je vast ook interessant
Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Fries Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Musea Bekennen Kleur: Teylers Museum

Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Keti Koti = herdenken èn vieren afschaffing slavernij

Meer informatie

Contact

shot of culture
Schiemond 20-22
3024 EE Rotterdam
info@shotofculture.nl
(+31) 06 49 21 74 96